Tips & tricks? Ferdi Maks organiseert trainingen vanaf april 2022

doorMarieke Peters

Tips & tricks? Ferdi Maks organiseert trainingen vanaf april 2022

Op zaterdag 19 februari jl. hebben negen cursisten, waaronder NBV-bestuurslid Ferdi Maks, de trainersopleiding Level I afgerond. In Olround Bowling Veenendaal ontvingen zij hun bewijs van deelname. Nu is het tijd om in de praktijk aan de slag te gaan.

Ferdi vertelt je graag meer over zijn ervaringen én geeft je natuurlijk graag tips. Om een en ander in de praktijk te brengen, gaat Ferdi trainingen geven bij Olround Bowling Nijmegen. Is dit ook iets voor jou? Lees zijn verhaal en meld je aan voor de trainingsmomenten!

Ferdi: “Op 19 februari heb ik de opleiding tot bowlingtrainer Level I afgerond. Deze opleiding is door de NBF opgezet. We werden opgeleid door onder andere Ben van Spronsen en Wendy Haak. De level I training behelst een aantal basisoefeningen om het bowlen te verbeteren, zowel voor beginnende als gevorderde bowlers.

Of je nu 100 of 220 gemiddeld gooit: een juiste basishouding, aanloop, zwaai en bijvoorbeeld een goede balans zijn altijd van belang. Het aanpakken van deze onderdelen betekent vaak eerst een kleine dip in de scores, maar daarna zie je al snel vooruitgang.

Denk bij Level I oefeningen aan:

  • Release- (loslaten van de bal) en balansoefeningen;
  • 1, 2 en 3 stappen vanaf de fault-line (de fault-line is de plek waar je in de eindhouding staat en de bal loslaat);
  • 1, 2 en 3 stappen vanaf de stance (de stance is de basishouding);
  • Stance- en zwaaioefeningen.

Waar kan je op letten?

Bij een aantal van deze oefeningen kan je extra letten op je timing, vooral door extra aandacht te vestigen op zogenaamde ‘timing- en checkpoints’. Dit zijn de momenten tijdens de aanloop, waarmee je kan beoordelen of je goed zit, qua timing. Een video opnemen en terugkijken in slowmotion kan ook waardevol zijn.

Onderdeel van de Level I training was uiteraard ook een deel theorie, over de banen, kennis van bowlingballen en oliepatronen. Ook is er veel aandacht voor het mentale deel van het bowlen.

Training bij Olround Bowling Nijmegen

Ik heb genoten van de opleiding en kijk ernaar uit om het geleerde in de praktijk te brengen en trainingen te gaan verzorgen. De trainingen vinden plaats op zaterdagen van 12:00 tot 14:00 uur, voor maximaal vier personen per keer, in eerste instantie om de week. De kosten zijn, naast de gebruikelijke baanhuur, 15 euro voor 2 uur training.

Ferdi start met de eerste training op 2 april, de volgende op 16 april. Heb je interesse? Of wil je eerst meer weten? Neem dan contact met Ferdi via Ferdi@bowling-nijmegen.nl.

Lees ook het bericht over de trainersopleiding op de website van de NBF.

Over de auteur

Marieke Peters administrator