Oliepatroon zomerleague én periode 1, seizoen 2024-2025

doorMarieke Peters

Oliepatroon zomerleague én periode 1, seizoen 2024-2025

Voor de zomerleague en periode 1 van aankomend seizoen (2024/2025) is een nieuw patroon geselecteerd. Dennis van Hoogstraten vertelt er hieronder meer over.

Het patroon heet ‘Big Ben’ en is aangepast naar Olround maatstaven.

Bekijk hier het patroon: Big Ben 22ml

Kenmerkend voor dit patroon is dat het wat langer is dan we meestal gebruiken. Deze lengte zal merkbaar zijn voor de binnenlijn, grofweg vanaf arrow 2 en verder. De buitenlijn bevat nog steeds weinig olie, zoals we de afgelopen twee periodes gewend zijn. De mensen die standaard een buitenlijn gooien, zullen waarschijnlijk weinig opmerken. Speel je een diepe binnenlijn? Dan is het raadzaam de bal op tijd op het droge deel te krijgen, anders hoekt de bal laat. De snelheid verlagen kan ook meehelpen om op tijd hoek te krijgen. 
Een hele sterke bal kan helpen, maar ook tegen je werken als je met veel actie gooit. Dezelfde hoeveelheid olie is nu namelijk verspreid over meer lengte, dus het filmlaagje is wat dunner, waardoor een sterke bal mogelijk vroeg gaat rollen.

Op papier veel om over na te denken. Belangrijk is om het te ervaren. Kom tijdens de zomerleague eens langs en rol die bal, pas dan zie je hoe het voor jou uitpakt. Ik ben zelf regelmatig aanwezig. Wil je tips, kan je me dat altijd komen vragen. Ik help graag.

Het patroon wordt dus ook gebruikt in de zomerleague. Meer informatie over de zomerleague vind je op de website van OIround: Olround en Prison Island Nijmegen.

Over de auteur

Marieke Peters administrator