Opening seizoen 2023-2024

doorMelvin Louvet

Opening seizoen 2023-2024

Beste leden van de NBV.

50-jarig bestaan
Het bowlingseizoen is begonnen en de eerste ballen zijn weer gegooid. Aan de start van dit bijzondere jaar wil ik als bestuursvoorzitter een paar zaken onder de aandacht brengen. Dit jaar bestaat onze vereniging 50 jaar! Dat hebben we de eerste speelweek gevierd met een lekkere bitterbal!

Oliepatroon
Ook dit jaar wordt er weer op drie verschillende oliepatronen gespeeld. Het eerste patroon, week 1 t/m week 11 (ongeveer), is hetzelfde als het zomerleague-patroon en is ontworpen door Dennis van Hoogstraten. Dit patroon vind je hier.

Prijzenpot 2023-2024
Het overzicht met de prijzenpot voor 2023-2024 vind je hier. Dit jaar is het prijzengeld lager dan afgelopen seizoen. Dit komt door een verhoging van de baanhuur. Het komt erop neer dat er 1,50 euro per persoon per speelavond aan ruimte is voor de prijzenpot en het slotfeest. Dit jaar zal er van deze 1,50 euro, ruim 1 euro ten goede komen aan de prijzenpot.

Voor de volgende ALV zal er een verhoging per speelavond voorgesteld worden om de prijzenpot voor volgend seizoen weer iets te kunnen verhogen.

Betalingen speelavonden
Graag verzoek ik eenieder om de betalingen per speelavond op tijd te doen, een kwartier voor start van de speelavond. Dit lijkt in praktijk niet voor iedereen haalbaar. Mocht dit voor jouw team niet haalbaar zijn, mag je altijd contact opnemen met de penningmeester om als team een jaarbetaling te doen.

Roulatieschema
Dit jaar is het gelukt om de duo- en de trioleague, per periode te laten verspringen ten opzichte van de duo-league. Dat betekent dat team 1 van de trioleague, enkel de eerste 11 weken op hetzelfde banenpaar speelt als team 1 van de duo-league.

Wedstrijdleiderscursus
Als vereniging hebben we op dit moment twee gediplomeerde wedstrijdleiders. Dit vinden we als bestuur erg weinig en daarom bieden we deze cursus aan. Lees het document even goed door, het vraagt wel wat tijd en inzet vanuit jouw kant. Heb je interesse, laat dit dan weten bij het bestuur! Let op: de inschrijving sluit op maandag 5 november!

Facebook
Facebook zal niet meer gebruikt gaan worden als puur nieuwsmedium. De Facebookgroep kan door de leden gebruikt worden als “forum” voor vragen zoals wie kan er invallen? of het aanbieden van bowlingspullen ter overname/verkoop. Voel je dus vrij om iets te plaatsen.

De nieuwsberichten zijn terug te vinden op onze website en in de mail. Ontvang je deze mails (nog) niet, laat het dan even weten! Het zou kunnen dat je daardoor relevante informatie mist!

Commissies
Zoals aangegeven bij het aantreden van dit bestuur, gaan we werken met een feestcommissie voor het eindfeest en een paas-activiteit (i.p.v. het Nieuwjaarsbowlen, bij een gebrek aan animo vorig jaar).
Daarnaast is er een sportieve commissie voor de Nijmeegse Kampioenschappen en het Marikentoernooi. Zonder commissies, geen activiteiten. Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan een van de commissies, maak dit dan vooral kenbaar bij het bestuur.

Openingstijden Olround
Olround hanteert weer de reguliere openingstijden. Dit betekent dat sinds 1 september weer getraind kan worden op de zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur.

Sportieve groet en op naar een mooi bowlingseizoen!

Namens het bestuur,

Melvin, Voorzitter

Over de auteur

Melvin Louvet administrator