Welkom op de website van de Nijmeegse Bowling Vereniging

doorMarieke Peters

Ervaringen pilot scoresysteem na week 1

In de nieuwsbrief van oktober 2023 kon je er al over lezen en afgelopen speelweek zijn we er ook mee gestart: de pilot met het nieuwe scoresysteem.

Het voornemen was iedere avond het systeem te introduceren voorafgaand aan de league. Deze introductie heeft maandag wel plaatsgevonden, op woensdag helaas niet.

Achtergrond

Het scoresysteem van de pilot wordt ook in Arnhem en Eindhoven in de huisleagues ingezet en wordt daar door de spelers erg gewaardeerd. Tijdens de ALV is het bestuur van de NBV dan ook verzocht om te kijken of dit systeem geïmplementeerd kon worden in Nijmegen. Joop Peeters en Tom Mol hebben dit systeem uitgewerkt. Om er ervaring mee op te doen, het enthousiasme onder de NBV-leden te peilen én zo input op te halen voordat we de technische systemen moeten laten aanpassen, wordt het nieuwe scoresysteem eerst getest door middel van een pilot.

Of we met het nieuwe scoresysteem gaan werken vanaf volgend seizoen, wordt door de leden bepaald. Over implementatie zal, na de pilot die elf speelweken duurt, op de ALV worden gestemd.

Handmatige verwerking

We hebben afgelopen week gemerkt dat sommige spelers / teams terughoudend zijn om de formulieren in te vullen. De reden hiervan zou kunnen liggen bij het extra werk dat er van de spelers gevraagd wordt.

Let op: de scoreverwerking tijdens deze pilot is handmatig en vraagt dus ook inzet van de NBV-leden zelf. Als het systeem bevalt en als toevoeging wordt ervaren ten opzichte van het huidige systeem, en het nieuwe scoresysteem dus wordt aangenomen op de ALV van 2024, zal het worden geïmplementeerd vanaf seizoen 2024-2025. Dat zal dan ook in de software worden geïmplementeerd en dus geautomatiseerd verlopen.

De handleiding voor de pilot vind je hier.

Scores week 1

Een aantal opvallende bevindingen van deze week:

 • Geen enkel team heeft de maximale score gehaald. Deze maximale score betreft:
  • voor de duo-league 12 punten,
  • voor de trio-league 16 punten,
  • voor de quattro-league 20 punten.
 • Geen enkel team heeft dus 0 punten gehaald, zelfs niet het spookteam in de quattroleague. Het spookteam staat een na laatste met 6 punten. Een mooie verdeling van scores dus.
 • In de duo-league en in de trio-league hebben we twee koplopers.
 • Van alle wedstrijden is er maar één in gelijkspel geëindigd.
 • Er zit veel spanning in de games en series.
  • In de quattro-league scoort Marlou 197 en Desiree 198; hun series zijn 631 en 634.
  • Dion heeft in de trio-league een serietotaal van 602, maar tegenstander Teun scoort 607.
  • Ook in de trio-league, scoort Michael een game van 218, maar tegenstander Koen pakt een punt met zijn 220!

De scores vind je onder League-uitslagen > Pilot nieuw puntensysteem.

Op naar speelweek 2!

Er is door diverse leden en bestuursleden tijd gestoken in het optuigen van deze pilotperiode. Het invullen van het formulier zou niet meer dan 15 minuten moeten kosten én als je het eenmaal doorhebt kost het ook steeds minder tijd. We hopen op meer betrokkenheid vanuit de spelers en speelsters. Waar om gaat in deze opzet is een nadrukkelijkere man/vrouw tegen man/vrouw strijd, die bij winst punt(en) oplevert voor het team.

Het NBV-bestuur stelt een prijsje beschikbaar voor het team dat na deze periode de lijstaanvoerder is van deze alternatieve competitie.

Allemaal heel veel succes!

doorMarieke Peters

Nijmeegse Kampioenschappen – NK – 2024

Heb jij zin in een gezellige activiteit met verenigingsleden? We doen graag een interessepeiling voor de Nijmeegse Kampioenschappen (NK) 2024. Vul jij de interessepeiling ook in?

Wat achtergrondinformatie

Je speelt tien games, vijf voorrondegames en vijf finalegames. Deelnamekosten zijn 17.50 euro. Bij deze deelnameprijs is er geen prijzenpot en worden alleen de kosten gedekt. We spelen om de eer van Clubkampioen(e) en afvaardiging naar de Dag der Kampioenen.

Data

 • Voorronde
  • 02 maart 2024
  • 09 maart 2024
 • Finale
  • 16 maart 2024

Met sportieve groet

Het NBV-bestuur

Nijmeegse Kampioenschappen (NK) 2024

Heb je zin om mee te doen met het NK 2024?(Required)
Heb je nog suggesties voor de invulling van het NK?
doorMelvin Louvet

Pilot nieuw puntensysteem

De pilot periode is van start en de eerste scores staan inmiddels op de website.
De scores zijn terug te vinden onder het kopje League uitslagen/ pilot nieuw puntensysteem.

Ik wil graag nogmaals benadrukken dat enkel in deze pilot de scores handmatig verwerkt zullen worden.
Als dit idee wordt aangenomen op de ALV, zal deze manier van score verwerking, in de software geactiveerd worden.

doorMarieke Peters

Nieuwjaarsbowlen 2024

Heb jij zin in een gezellige activiteit met verenigingsleden? We doen graag een interessepeiling voor het Nieuwjaarsbowlen 2024. Vul jij ‘m ook in?

Met sportieve groet!

Ps. We zoeken nog leden die iets willen betekenen via de ‘feestcommissie’. Meld je aan door een berichtje aan een bestuurslid en organiseer mee: het Nieuwjaarsbowlen, het slotfeest en wie weet andere activiteiten in de toekomst.

 

 

doorMarieke Peters

Een verdrietig bericht

Deze week bereikte ons het verdrietige en onverwachtse bericht dat de echtgenote van Gerard Pierik en oud-NBV-lid

Marijke Pierik-Wolf

op 6 oktober is overleden. De afscheidsdienst voor Marijke wordt gehouden op vrijdag 13 oktober om 13.00 uur in crematorium Waalstede te Nijmegen.

Wij wensen Gerard, de kinderen en familie en (bowling)vrienden heel veel sterkte en kracht toe, ook voor de moeilijke tijd die komen gaat.

In iedere traan van verdriet
Glinstert een mooie herinnering

Bestuur NBV

doorMelvin Louvet

Opening seizoen 2023-2024

Beste leden van de NBV.

50-jarig bestaan
Het bowlingseizoen is begonnen en de eerste ballen zijn weer gegooid. Aan de start van dit bijzondere jaar wil ik als bestuursvoorzitter een paar zaken onder de aandacht brengen. Dit jaar bestaat onze vereniging 50 jaar! Dat hebben we de eerste speelweek gevierd met een lekkere bitterbal!

Oliepatroon
Ook dit jaar wordt er weer op drie verschillende oliepatronen gespeeld. Het eerste patroon, week 1 t/m week 11 (ongeveer), is hetzelfde als het zomerleague-patroon en is ontworpen door Dennis van Hoogstraten. Dit patroon vind je hier.

Prijzenpot 2023-2024
Het overzicht met de prijzenpot voor 2023-2024 vind je hier. Dit jaar is het prijzengeld lager dan afgelopen seizoen. Dit komt door een verhoging van de baanhuur. Het komt erop neer dat er 1,50 euro per persoon per speelavond aan ruimte is voor de prijzenpot en het slotfeest. Dit jaar zal er van deze 1,50 euro, ruim 1 euro ten goede komen aan de prijzenpot.

Voor de volgende ALV zal er een verhoging per speelavond voorgesteld worden om de prijzenpot voor volgend seizoen weer iets te kunnen verhogen.

Betalingen speelavonden
Graag verzoek ik eenieder om de betalingen per speelavond op tijd te doen, een kwartier voor start van de speelavond. Dit lijkt in praktijk niet voor iedereen haalbaar. Mocht dit voor jouw team niet haalbaar zijn, mag je altijd contact opnemen met de penningmeester om als team een jaarbetaling te doen.

Roulatieschema
Dit jaar is het gelukt om de duo- en de trioleague, per periode te laten verspringen ten opzichte van de duo-league. Dat betekent dat team 1 van de trioleague, enkel de eerste 11 weken op hetzelfde banenpaar speelt als team 1 van de duo-league.

Wedstrijdleiderscursus
Als vereniging hebben we op dit moment twee gediplomeerde wedstrijdleiders. Dit vinden we als bestuur erg weinig en daarom bieden we deze cursus aan. Lees het document even goed door, het vraagt wel wat tijd en inzet vanuit jouw kant. Heb je interesse, laat dit dan weten bij het bestuur! Let op: de inschrijving sluit op maandag 5 november!

Facebook
Facebook zal niet meer gebruikt gaan worden als puur nieuwsmedium. De Facebookgroep kan door de leden gebruikt worden als “forum” voor vragen zoals wie kan er invallen? of het aanbieden van bowlingspullen ter overname/verkoop. Voel je dus vrij om iets te plaatsen.

De nieuwsberichten zijn terug te vinden op onze website en in de mail. Ontvang je deze mails (nog) niet, laat het dan even weten! Het zou kunnen dat je daardoor relevante informatie mist!

Commissies
Zoals aangegeven bij het aantreden van dit bestuur, gaan we werken met een feestcommissie voor het eindfeest en een paas-activiteit (i.p.v. het Nieuwjaarsbowlen, bij een gebrek aan animo vorig jaar).
Daarnaast is er een sportieve commissie voor de Nijmeegse Kampioenschappen en het Marikentoernooi. Zonder commissies, geen activiteiten. Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan een van de commissies, maak dit dan vooral kenbaar bij het bestuur.

Openingstijden Olround
Olround hanteert weer de reguliere openingstijden. Dit betekent dat sinds 1 september weer getraind kan worden op de zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur.

Sportieve groet en op naar een mooi bowlingseizoen!

Namens het bestuur,

Melvin, Voorzitter

doorMarieke Peters

Op naar seizoen 2023-2024!

We hopen natuurlijk dat jullie net zoveel zin hebben in het nieuwe seizoen als wij! Wij hopen dat we weer op jullie inschrijving mogen rekenen!

De inschrijving regel je – net als vorig seizoen – weer eenvoudig via de website. Uiteraard helpen we leden waarvoor de digitale weg een uitdaging vormt, door samen een oplossing te zoeken.

Lees onderstaande informatie volledig en aandachtig door. Het betreft je persoonlijke inschrijving (verlenging), de verlenging van je teamdeelname (voor teamcaptains!), de wachtlijst en meer!

Verleng je lidmaatschap!

Blijf je geen NBV-lid? Wat jammer!
Ben je helaas van plan te stoppen met bowlen? Dan zouden we het toch waarderen als je ons even een mailtje stuurt (Marieke@bowling-nijmegen.nl), dan vallen we je ook niet lastig met reminders en zorgen we zo samen dat jouw lidmaatschap tijdig beëindigd wordt.

Deadline en administratiekosten
Voor verlenging en contributiebetaling geldt de deadline van 20 augustus 2023. Let op: bij het niet tijdig betalen van de contributie wordt – net als vorig seizoen – na 20 augustus automatisch 10 euro aan administratiekosten in rekening gebracht.

Verlengen via het formulier
Dat doe je dit jaar door het online formulier op de website in te vullen. Een aantal velden is verplicht (sterretje), vul die velden in ieder geval in.

 • Is er iets gewijzigd? Je adres of je telefoonnummer bijvoorbeeld? Vul dan ook deze velden.
 • Zijn er geen wijzigingen, laat deze velden dan leeg. Dat scheelt onnodig extra werk voor de ledenadministratie!

Selecteer het juiste lidmaatschap en geef aan of je tegen bijbetaling een fysieke pas wil ontvangen. Je contributiebedrag wordt dan onderaan weergegeven. Wil je nog andere wijzigingen of opmerkingen doorgeven, dan kan dat in het opmerkingenveld. Let op: Wijzigingen kun je ook lopende het seizoen doorgeven door in te loggen op MijnNBF. Na het insturen van het formulier word je automatisch doorgeleid naar de iDeal-betaalpagina. Doorloop de stappen, het wijst zich vanzelf. Jouw betaling inclusief vermelding van geboortedatum (en lidnummer) komt nu automatisch op de rekening van de NBV binnen. Snel en eenvoudig.

Een meevaller!
Dit jaar is er financiële ruimte over ten aanzien van de eerdere afspraak over een beperkt bedrag in kas. We gaan dit inzetten voor een reductie op de inschrijfkosten voor komend seizoen. De contributies (bestaand uit een NBV- en NBF-deel) zijn verhoogd met de verhogingen vanuit de NBF-bijdrage (1 euro tot 1,15 euro) en vervolgens verlaagd met een bedrag van 20 euro per lid, voor alle soorten NBV-lidmaatschappen. Let op: deze korting geldt alleen voor huidige leden (verlenging).

Het is inmiddels 1 september. Dat betekent dat verlengen met de korting niet meer mogelijk is. Het nieuwe seizoen is begonnen. 

Nieuwe leden

Mogen we komend seizoen in jouw team een nieuw lid verwelkomen bij onze vereniging? Super! Daarvoor is het inschrijfformulier voor nieuwe leden. We hebben dan namelijk iets meer informatie nodig. Let op: een nieuw lid is pas speelgerechtigd ná het invullen van het formulier én het voldoen van de contributiebetaling.

Inschrijfformulier voor nieuwe leden 2023-2024

Teams aanmelden 2023-2024

Teamcaptains opgelet! Formulier teamindeling
De teamcaptains van het huidige seizoen dienen via de website het formulier in te vullen voor het verlengen en doorgeven van evt. veranderingen binnen het team. Zoals altijd krijgen bestaande teams voorrang bij een plekje in de league en zullen we nieuwe teams (op volgorde van aanmelding) toelaten indien er ruimte is of vrijkomt binnen de leagues.

Na 1 augustus 2023 mogen andere teams zich inschrijven op de plaatsen waar wij geen her-inschrijving voor ontvangen hebben. Er zijn al wat verzoekjes binnengekomen!

Let op: bespreek het met je teamleden en vul als teamcaptain het formulier uiterlijk op 31 juli 2023 in!

Wachtlijst
Wil je een plekje op de wachtlijst voor een bepaalde league? Maak dan gebruik van het nieuwe formulier! Op de website vind je dit formulier én de huidige wachtlijst. Heb jij je eerder dit seizoen aangemeld (per mail of contactformulier) voor de wachtlijst? Check dan vóór 1 augustus 2023 even of je op deze pagina vermeld staat. Door de overgang naar de nieuwe vorm van de wachtlijst, kán het zijn dat we een aanmelding gemist hebben. Check dit dus even!

Komt er een plek vrij en ben je de eerstvolgende in de lijst? Alleen dan ontvang je van ons bericht.

Overzicht en formulier wachtlijst

Team / speler gezocht?!
Bestuursleden krijgen regelmatig de vraag of wij nog iemand weten die een team zoekt óf andersom: of er nog een team is waar een vaste speler wordt gezocht. Wij hebben daar natuurlijk niet altijd zicht op, wat het ‘koppelen’ lastig maakt.
Op de NBV-website is een pagina aangemaakt: Team of teamgenoot gezocht. Daar kan ik je ‘gezocht’-berichtje plaatsen.
Stuur hiervoor een e-mail met ‘Gezocht’ in de onderwerpregel naar Marieke@bowling-nijmegen.nl met daarin:

 • Zoek je een team of teamgenoot?
 • Voor welke league?
 • Welke contactgegevens mogen we op deze pagina van jou vermelden? (e-mailadres, en/of telefoonnummer)

Dan probeer ik het z.s.m. op de website te zetten. Let op: dit is niet bedoeld voor het regelen van reservespelers voor een specifieke speelavond.

Team of teamgenoot gezocht!

Vragen?

Kom je er niet uit of heb je gewoon vragen over de inschrijving/verlenging/teamverlening of wachtlijst? Mail naar Marieke@bowling-nijmegen.nl, ik help je graag verder!
Loop je ergens tegenaan bij je iDeal-betaling (technische problemen)? Neem dan even contact op met Juriaan@bowling-nijmegen.nl.

Sportieve groet en tot snel!
Namens het bestuur van de Nijmeegse Bowling Vereniging,

Marieke Peters
Ledenadministratie

doorMelvin Louvet

Oliepatroon zomerleague

De zomerleague zal gespeeld gaan worden op een nieuw ontwikkeld oliepatroon!
Oliepatroon zomerleague

Hieronder een kleine toelichting van de ontwikkelaar, Dennis van Hoogstraten.

 • Laatste (huidige) patroon was wat smaller, deze een tikje breder. Hij lijkt wat meer op het Mariken patroon wat dat betreft.
 • Patroon aan de korte kant gehouden (niet heel kort) om de mensen die aan de buitenkant spelen toch ook voldoende eindhoek te geven, omdat daar wat meer olie ligt dan zij gewend zijn. Ook handig omdat we dit in de hete periode gebruiken (zomer en start seizoen) Olie is dan dunner en vloeit meer uit (minder hoek overall)
 • Redelijk wat reverse olie gebruikt ook, komt de ‘hold’ van het patroon ten goede. Dat was een van de klachten vanuit de leden over het huidige Mariken.
 • Verwacht wordt dat inside-out en een strakke lijn gespeeld kan worden waarbij de speling ligt tussen 1e en 3e arrow, maar geen extreme muur, zoals we dat nu wel hebben buiten de 2e arrow.

Dennis is bereid om tips en trucs te geven, spreek hem gerust aan!

Dit patroon (met eventueel wat aanpassingen) zal ook in de eerste periode volgend seizoen gebruikt gaan worden.