Nijmeegse Kampioenschappen 2024: Doe jij ook mee?

doorMarieke Peters

Nijmeegse Kampioenschappen 2024: Doe jij ook mee?

Beste NBV-leden,

In het jaar waarin onze vereniging 50 jaar bestaat, mag het Nijmeegse Kampioenschap natuurlijk niet ontbreken! Welke man en vrouw gooien er dit jaar de beste scratchscores bij onze vereniging? Deze twee winnaars mogen zich laten gelden op de Dag der Kampioenen.

Voorrondes

Je speelt een voorronde van 6 games op zaterdag 2 óf op zaterdag 9 maart. De voorrondes vinden op beide dagen plaats van 11.00 uur – 14.00 uur. Doe mee en schrijf je uiterlijk 23 februari in!

Inschrijven

Bij inschrijving via de website kies je één van de voorronde-data óf geef je aan dat je geen voorkeur hebt voor een datum. Dit helpt ons bij veel inschrijvingen namelijk bij het indelen van de voorrondes, omdat we maximaal 24 plekken per voorronde hebben. Zorg dan wel dat je beide data nog even vrij houdt! Ook kun je je voorkeur aangeven voor een baanpartner. We laten de definitieve indeling zo spoedig mogelijk weten. Inschrijven kan tot en met vrijdag 23 februari, dus wees er snel bij! Schrijf je onderaan deze pagina in!

Finale

De 36 beste spelers in het scratchklassement plaatsen zich voor de finale op zaterdag 16 maart van 10.30 uur – 14.00 uur. Tijdens de finale worden de laatste 4 games gespeeld. Bij 36 of minder deelnemers, speelt iedereen de finale!

Clubkampioenschap én klassement per klasse

Voor alle finalisten geldt dat je naast de strijd om het clubkampioenschap ook meespeelt in een scratchklassement binnen je eigen klasse. Mannen, vrouwen en junioren spelen bij elkaar in dezelfde klasse. We zorgen voor een eerlijke indeling op basis van het NBF-sportreglement. Klasse-indelingen zijn afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Ook wordt er een handicapklassement bijgehouden op basis van je pasgemiddelde (70 % van 220). Als je nog geen pasgemiddelde hebt, wordt je handicap berekend op basis van alle gespeelde games in de duo-, trio- en quattroleague. Alle finalisten spelen dus mee in drie verschillende klassementen:

  1. Clubkampioenschap (beste man en vrouw – scratch)
  2. Klassekampioenschap (beste finalist binnen elke klasse – scratch)
  3. Handicapklassement (top 3 van alle finalisten – handicap)

Prijzen

De clubkampioenen, klassekampioenen en de top 3 van het handicapklassement vallen in de prijzen! Je kunt per persoon maximaal 1 prijs winnen. We zullen gaan spelen op het oliepatroon van de derde periode, aangepast naar de maatstaven van Olround. We vragen 17,50 euro inschrijfgeld, als vergoeding voor de baanhuur. Zo houden we een mooie prijzenpot over. Als het reglement ergens niet in voorziet zal de organisatie uiteindelijk een besluit nemen.

Dag der Kampioenen

De clubkampioenen schrijven zich in voor een van de voorrondes in Claus Bowling te Hoofddorp op 23, 29 of 30 juni. Bij voldoende presteren speel je ook een halve finale en finale op 7 juli 2024. De Dag der Kampioenen speel je op kosten van de NBV.

Sportieve groet,

Namens de NK-commissie
Vincent en Jordi

Let op: je ontvangt een bevestiging van inschrijving. Heb je deze niet ontvangen (check je map ‘ongewenst’ of ‘spam’) vul het formulier dan opnieuw in.

Over de auteur

Marieke Peters administrator