Verslag ALV (geen notulen)

doorRob Joosten

Verslag ALV (geen notulen)

Verslag ALV 2017

3e dinsdag van september. Prinsjesdag, maar ook de dag van onze ALV. De algemene ledenvergadering. Met een opkomst van slechts 9 leden (plus het bestuur) is de opkomst toch wel erg karig. Een vereniging van 100+ leden, waarbij nog geen 20% van de leden interesse heeft in de toekomst van de club.

Tijdens een ALV mogen namelijk zaken besloten worden die ieder lid aan kunnen gaan. Zowel financieel als de koers van de club. Er is een bestuur dat veel tijd investeert in het reilen en zeilen van de club, waarbij toch verwacht mag worden dat één keer per jaar, 2 uurtjes over de vereniging discussiëren toch niet teveel gevraagd is?
Overigens is bovenstaande mijn eigen mening en niet die van het bestuur (alhoewel ik verwacht dat ze mijn mening delen).

Nu dan…. Wat is er besproken.

Zoals in de verslagen al eerder is te lezen, staat de vereniging er financieel weer goed voor. De reserves zijn uiteraard nog niet aanwezig, maar er zijn uiteindelijk nooit rode cijfers neergezet. Wel hebben we het moeilijk qua ledenaantallen. Nu nog maar net 100+ waar we vorige jaren stabiel rond de 130 zaten. Onze jeugdafdeling is niet meer. Er waren nog maar 2 inschrijvingen, waardoor we helaas dit besluit hebben moeten nemen.

Voor de toekomst hopen we met wat promotionele activiteiten weer leden te kunnen trekken. De Albert Heijn actie is de eerste, maar denk ook aan het opbouwen van de mobiele bowlingbaan in het centrum. Of het promoten van onze facebookpagina.

De eeuwige discussie over het starten aan het begin van het seizoen, met of zonder handicap barstte ook weer hevig los. Een krappe meerderheid was voor het starten met handicap, maar consensus over de wijze waarop bleef vervolgens uit. Voor de volgende alv wordt gepoogd een aantal opties te verzinnen die ook mogelijk zijn qua scoreverwerking. Kortom er veranderd dus (nog) niets.

De leden hebben toestemming gegeven voor het voorstel om een pinapparaat aan te schaffen, zodat de leaguegelden ook gepind kunnen worden. Dit zal wel net als nu, ook per team zijn en niet individueel. Anders moet er bij een 4-mans 48x gepind worden. Dat is niet wenselijk. Daarbij is het gebruik van de pin handig voor de toernooien, maar biedt het ook een stukje controle en veiligheid voor de tranacties. Sjoemelen is zodoende niet meer mogelijk en dit geeft Juriaan een fijner gevoel. Daarbij scheelt het hem een berg werk.

De baanhuur is dit jaar niet verhoogd. Het eten en drinken is hier en daar wel verhoogd. Bart heeft hierop namens Olround op gereageerd, daar er in de wandelgangen wat opmerkingen hierover te horen waren. Echter ben ik van mening dat we

met Olround Nijmegen een van de mooiere bowlinghuizen ter beschikking hebben. De commerciële overweging van Olround om de prijzen te verhogen lijkt me geen punt om in de ALV te bespreken. (toch al weer te veel woorden aan gewijt)

Als laatste hebben we onze oud-voorzitter Marc Peperzak in het zonnetje gezet voor zijn 4 jaren inzet in het bestuur.

 

Marc Bedankt!

 

Binnenkort de officiële notulen online, voor dit seizoen veel bowlingplezier gewenst.

Over de auteur

Rob Joosten administrator