AFGELAST: Nijmeegse kampioenschappen 2019

doorLeon Verhoeven

AFGELAST: Nijmeegse kampioenschappen 2019

Vanwege het laag aantal inschrijvingen (18 stuks), is het NK dit jaar afgelast. 

 

Ook dit jaar organiseren we graag weer de clubkampioenschappen. Een toernooi waar het draait om eer, je meten aan je clubgenoten én om gezelligheid & sportiviteit.

Data

De Nijmeegse kampioenschappen vinden dit jaar plaats op 18 én 19 mei. Eenieder speelt vijf games op zaterdag van 11.00u tot 13.00u én vijf games op zondag van 11.00u tot 13.00u.

 

De leden van het bestuur én de medewerkers van Olround zetten zich graag in voor deze clubactiviteit, een traditie. Maar: We rekenen dan ook op de inzet en het enthousiasme van jullie, de leden van de NBV.

 

Opzet naar aantal deelnemers

We kiezen er dan ook voor om de opzet van de Nijmeegse kampioenschappen te verbinden aan het aantal deelnemers. We hopen natuurlijk dat we met elkaar kunnen bereiken dat minimaal de helft van onze leden tijdens dit toernooi op de baan staat. Zijn er meer dan 48 deelnemers, dan kunnen we in klassen spelen. Dan kun je je pas écht meten aan mede NBV-ers van een vergelijkbaar niveau.

Bij een deelnemersaantal lager dan 48 spelen we middels een toernooiopzet. Komt het aantal deelnemers echter niet boven de 24, wat natuurlijk voor iedereen teleurstellend zou zijn, dan kiezen we er helaas voor om dit jaar de clubkampioenschappen niet door te laten gaan.

 

Heb jij wel zin in een gezellig club-onderonsje? Spoor dan je teamgenoten aan om ook mee te doen. Dan zorgen we samen voor een gezellig en sportief toernooi!

 

Nijmeegs kampioen(e)

De dame en heer met de hoogste scratch pinfall na tien games is Nijmeegs kampioen(e) en mag op kosten van de NBV deelnemen aan de ‘Dag der Kampioenen’!

 

Klassenopzet

Iedereen speelt tien games scratch. Deze tien games bepalen ook je uiteindelijke plaatsing in de ranglijst. Maar: Je speelt alleen tegen dames of heren uit jouw klasse. Welke klasse dit betreft, staat op je digitale bowlingpas. Bij minder dan drie deelnemers in een klasse, wordt deze samengevoegd met een andere klasse. In dat geval wordt een A-klasse gecombineerd met de B-klasse, of de C- en D-klasse worden samengevoegd. Het podium is voor de top 3 van elke (samengevoegde) klasse.

 

Toernooiopzet

Iedereen speelt tien games. Afhankelijk van je NBF-pasgemiddelde krijg je een handicap toegewezen: 80% van 210. Alleen indien je pasgemiddelde niet bekend is (nieuwe leden) wordt jouw huisleaguegemiddelde (evt. over meerdere leagues) gebruikt. Het podium is voor de top 3 inclusief handicap. Voor de Nijmeegs kampioen(e) wordt gekeken naar de hoogste scratch-score, om te voldoen aan het NBF-reglement.

 

Prijsuitreiking

Op zondag 19 mei vindt rond 13.30u de prijsuitreiking plaats!

 

Inschrijven

Alleen leden van de NBV kunnen deelnemen. Inschrijven voor de Nijmeegse kampioenschappen kost, onafhankelijk van de opzet, €7,50 per persoon. Jazeker, slechts €7,50! Ook Olround is namelijk van mening dat deze traditie moet blijven bestaan en maakt dus een zeer mooie geste door géén baanhuur te rekenen voor dit toernooi! Daar zijn we natuurlijk heel blij mee! Schrijf je dus snel in, via het formulier op de website! Afhankelijk van de deelnemersstand op 15 mei, bepalen we de definitieve opzet.

Wij hopen op een grote opkomst.

 

Huidige deelnemers:

Over de auteur

Leon Verhoeven administrator